Libertatea: Mihai – Cred in revenirea 3SE

Doar amintirile au mai rămas din 3SE, una dintre cele mai cunoscute trupe româneşti de după revoluţie. La un an şi jumătate de la destrămarea trupei, Libertatea.ro a dialogat cu Mihai Budeanu, cel care mărturiseşte că pentru el pasiunea pentru muzică a rămas la fel de intensă şi pentru care o reunire cu Laurenţiu şi Viorel, nu ar fi imposibilă. La început de drum în cariera solo, artistul a lansat câteva melodii care urcă încet şi sigur în topurile muzicale româneşti.

Mihai, lumea nu a mai auzit multe lucruri despre tine în ultima vreme. Cu ce te mai ocupi?
Păi am preferat să fac o pauză după destrămarea trupei. Acum lucrez la un album solo şi plănuiesc să iasă prin toamnă. Cred că m-am adaptat destul de bine la cerinţele actuale, care sunt destul de exigente în ultimul timp. Radiourile au devenit foarte pretenţioase, iar muzica se schimbă.

Numele de scenă va fi Negrutzu sau Mihai Budeanu?
Am optat pentru numele meu din buletin. La Negrutzu era alt gen de muzică. Proiectul actual se numeşte Beat Music, exact ca studioul meu.

Câte piese va conţine noul album şi care este melodia care cea mai apropiată de sufletul tău?
Îţi dai seama că toate melodiile mele sunt bune. (râde) Am gata şapte piese, iar albumul cred că va avea vreo zece, cu tot cu mixuri şi remixuri. Melodia Don’t cry e deja în topuri şi am primit un feedback bun. Pentru mine e un nou început. Deocamdată lumea ştie cine sunt şi unde am cântat dar e interesată de ceea ce cânt acum şi nu vreau să dezamăgesc.

„Artistul trebuie să se reinventeze”

Consideri un impediment vârsta de 35 de ani pentru a face muzica de club?
Nu cred că ar trebui să existe astfel de prejudecăţi. Nu e normal să se spună că până la o anumită vârstă ai voie să faci un anume gen de muzică şi apoi alt gen de muzică. Artistul care nu are puterea să se reinventeze, va fi repede dat uitării.

Îţi e dor de perioada 3SE?
Off, oare nu voi scăpa niciodată de întrebările legate de 3SE?

În interviul acesta, nu prea cred…
Aş fi ipocrit dacă aş mărturisi că cei 11 ani petrecuţi alături de Laurenţiu şi Viorel nu au însemnat ceva pentru mine. Poate că ar mai fi putut continua, dar aşa a fost să fie. Pentru a redeveni din nou o trupă ar fi nevoie de un suflu nou, de o reinventare.

Ai spus „să redeveniţi o trupă”…..crezi că v-ati mai putea vreodata să vă reuniti?
De ce nu? Dar ţi-am spus, e nevoie de ceva nou. În plus, toţi trei suntem foarte orgolioşi şi nici unul nu vrea să lase de la el.

„Am suferit foarte mult după destrămarea trupei”

Ai fi dispus să faci primul pas spre o împăcare?
Cam grea întrebarea. Probabil că ar trebui să fie cineva din exterior, cineva neutru care ne cunoaşte pe toţi trei, care să ne împace. Eu am suferit cel mai mult după destrămarea trupei. Aş putea să las de la mine pentru o cauză nobilă. Trebuie să ne strângă cineva la o masă rotundă şi eventual să ne dea şi vreo două palme.

Defineşte-mi termenul „cauză nobilă”.
Pentru acei fani care au rămas cu buza umflată, pentru acei fani cu care am crescut, pentru acei fani care umpleau stadioanele. Şi acum mă caută pe net şi acum sunt oameni care ascultă cu plăcere melodiile noastre. Toţi trei suntem vinovaţi.

Ce muzică din ceea ce este acum pe piaţă îţi place?
Ascult cu mare plăcere melodiile lui Connect-R, ale Andei Adam, îmi place şi Inna…

Melodiile lui Laurenţiu Duţă le asculţi?
Da, am ascultat piesele care le-a lansat. Sunt ok, atât Visător cât şi Freeman. Dar nu sunt eu cel care decide, ci publicul.

E adevărat că din clipa în care v-aţi despărţit, nu ai mai vorbit cu Laurenţiu?
Da, aşa este. Laur vroia să avem un band, noi vroiam în continuare un concept dance. Fiecare dintre noi are partea noastră de vină, nu cred că unul e mai breaz decât celălalt. Probabil că intervenise şi monotonia, poate că a fost prea mult pentru o trupă dance.

„Copiii şi soţia sunt viaţa mea”

Ştiu că ai doi copii, cum e viaţa de familist?
Din acest punct de vedere pot spune că sunt un om împlinit. Am o fetiţă de 4 anişori pe nume Sara şi Ştefan de un anişor. Copiii şi soţia sunt viaţa mea.

Te consulţi şi cu Sara în privinţa pieselor tale?
Ei….Sara (foto dreapta) este îndrăgostită de piesele 3SE. Le ascultă de câte ori are ocazia la mama ei în maşină. În automobilul meu există doar CD-uri cu piesele mele. (râde)

Sursa: Libertatea.ro
Autor: Claudiu Petrisor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

Gazduire asigurata de XHD Web Hosting