Interviu cu Catalin Pentilii

In urmatoarele doua zile voi publica un interviu cu Catalin Pentilii, de la Sud Est Style. Mai intai va las sa faceti cunostinta:

Catalin Pentilii

Ce inseamna dansul pentru tine?
Catalin Pentilii:Totul, m-am dedicate cu totul pentru dans. Am renuntat la foarte multe, au fost sacrificii enorme, totul a pornit dintr-o joaca de copii. Acum sincer, nu stiu ce as face daca nu as dansa… e totul pentru mine!

Cine te-a sprijinit cel mai mult in aceasta cariera? De unde dragostea pentru dans..coregrafie? Ai vreun model in materie de dans?
CP: Sprijin? Greu de zis. Eu m-am impins si m-am sustinut. Cred ca Dumnezeu a fost cel care mi-a oferit cel mai mult sprijin. El mi-a dat talent, iar eu am facut o treaba buna. Sper ca si generatia noua de dansatori sa faca la fel sau de ce nu, mult mai bine. Dragostea pentru dans, asta e numai vina lui Michael Jackson… pe el il invinuiesc si azi!

Ai fost plecat mult timp in strainatate si ai dansat acolo. Ce parere ai despre dans in Romania, in comparatie cu ce ai vazut afara?
CP: Nu suntem inca pregatiti, nu avem scoli de dans. La noi inca se mai numeste “dans modern” ceea ce de fapt se numeste “jazz”. Dar asta e Romania, nu avem ce face… Nivelul e slab. Pacat pentru ca avem oameni talentati care vor sa faca multe in dans dar nu au pe nimeni care sa ii ajute. Afara dansul, no comment, uitati-va la tv.. De unde invatam noi? Din Romania? Nu cred, sa fim seriosi.

Pentru ce artisti ai dansat afara si pentru cine ti-ar place sa dansezi?
CP: Nu am dansat pentru nimeni afara, am lucrat cu companii de entertainment. Mi-ar place sa dansez cu Janet, cu Michael, J.Lo..

De ce “dansul de strada”, si nu dansul modern de exemplu?
CP: Deci trebuie clarificata o treaba: Dansul modern e JAZZ.. si este baza dansului. Dansul de strada e o latura a jazzului , stilizata, individualizata si personalizata de fiecare in parte. Fiecare a venit cu miscarile lui si elemente din funk, break, old school.. freestyle.

Prin dans, exprimi si transmiti celor ce te privesc.. Ce stil de dans te caracterizeaza cel mai bine?
CP: Funk si jazzstreet, pop.

Ce parere ai despre coregrafii din Romania si despre scolile de dans?
CP: Au de muncit toti si in loc sa se uneasca sa faca ceva bun ei se iau la intrecere. Dar calitatea lasa de dorit. Daca vine un balerin de liric sau contemporan, ii pune pe toti cu botul pe labe.. stiu ce zic!

Pana acum au fost organizate cateva workshopuri ce te-au avut pe tine ca instructor de dans. Ce stiluri de dans ai predat?
CP: Street, pop, jazz, cu elemente de swing, funk si stomp.

Te-ai gandit vreodata sa ai propria ta scoala de dans? Daca da, ynde ar fi: in Romania sau in strainatate?
CP: In Romania stie lumea de mine, dar in afara nu. Nu ar fi o idee rea! Am avut o oferta in Italia la o scoala de dans, dar no comment..

Pentru toate acestea, trebuie sa te fii mereu in forma. Ce faci de obicei pentru a te mentine in forma?
CP: Dans, exercitii fizice intense, mobilitate, minim 2 ore zilnic, de 3 ori pe saptamana. Astea doar pentru mentinere, fara activitate in dans!

Au fost momente in cariera ta in care ai intampinat dificultati si ai vrut sa renunti? Ce te-a determinat sa mergi mai departe?
CP: Niciodata! Mai degraba imi venea sa renunt cand vedeam niste dansatori de ma ”omorau”.. Adica foarte, foarte buni! Ma refer la cei din USA, Anglia, Rusia.. Cand vom dansa si noi asa? Mai trece o generatie, doua, trei..

Daca nu ai fi fost dansator/coregraf, ce altceva ti-ar fi placut sa fii?
CP: Hmmm ceva care sa imi dea senzatii tari. Cred ca pilot.. sau poate arhitect. Sa vezi o lucrare imensa pusa in practica de tine si apoi sa o vezi finalizata, ti se ridica parul!

Ce iti propui pentru viitor in ceea ce priveste dansul?
CP: O scoala de dans. Dar mai am de dansat, inca nu ati vazut tot!

Toate drepturile asupra acestui articol apartin in exclusivitate site-ului 3seFAN.net
Este interzisa editarea si/sau publicarea acestuia pe alte site-uri fara permisiunea noastra!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Gazduire asigurata de XHD Web Hosting